Söka
+31172213468
Rijneveld 38, Boskoop
0
0
Min varukorg
Din vagn är tom
Frågor eller behöver du hjälp med din beställning?
Kontakta oss via telefon: +31-172-213468 eller [email protected]

Bougainvillea

14 april 2023
Bougainvillea

MEDELHAVSOAS

Portofino, Cap Ferrat, St Tropez – när du tänker på Medelhavet föreställer du dig genast Bougainvillea. Den blommar rikligt där och klättrar till en höjd av 12 meter. Med den plantskolaodlade sorten väljer du storlek. Det är en örtartad prydnadsbuske med långa rankor som växer med vacker nonchalans och blommar med moln av blommor i lila, violett, rött och rosa. Det finns även vita, gula och orangea varianter, men dessa är mer sällsynta. Det är en riktig krukväxt som gillar att klättra upp en vägg eller pergola, även om den också framgångsrikt kan hänga och vrida sig i en korg. Bougainvillea blommar från sen vår till september.

ÄVEN VACKRA PÅ NATTEN

Bougainvillea är en medlem av familjen Nyctaginaceae (klockan fyra) och växer i tropikerna och subtroperna i Sydamerika, särskilt Brasilien. Den introducerades till Europa i början av 1800-talet, där den framför allt finns i länder runt Medelhavet.

TRIVIA

Bougainvilleas färgglada utseende beror på högbladen, som liknar papper. De faktiska blommorna är mindre iögonfallande. Den första européen som beskrev växten var ... en kvinna. Botanikern Jeanne Baré förklädde sig till en man för att komma ombord på ett fartyg och reste med Louis Antoine de Bougainville-expeditionen till Sydamerika. I trädgården spelar Bougainvillea den symboliska rollen som beskyddare, tack vare de robusta taggarna som växer på grenarna.

Choose your language

Make your choice below.